Volanul este arma…Dacă ești șofer de duminică “Schumacherist”.

    În primul rând, vorbesc din perspectiva unei persoane fără carnet vu 3 mașini în garaj. În schimb, am ales “Peugeot-sul”, adică mersul pe jos, și RATB-ul (datorită căruia am găsit diferitele specimene menționate aici).
   De ce? Pentru că taică-miu e unul dintre vitezomanii despre care voi vorbi mai jos și pentru că sunt femeie…blondă, mai exact, cu temperamentul caracteristic rusesc. Sunt adepta “mersul pe jos, face piciorul frumos” și destul de comodă încât aș face muşiță la cur stând în mașină.

Ce este “șoferul de duminică”, îl găsim pe carosabil doar duminica?
   Da și nu, șoferul de duminică este o mentalitate a meltenilor cu impresii de “Paul Walker“, când ei sunt de fapt Ion, din “Too Fat, Too Furious”. Acei șoferi sezonieri, neexperimentați,  care pe timpul verii circulă cu RATB-ul și cum îi pişă un pic ploaia, hop în mașină.
Bonus: Retardatii care “dau o fugă până la munte în weekend”, fuga fiind fuga de cozile uriașe generate de acești melteni. Și uite așa, se dublează traficul toamna-iarna, și numărul de morți/răniți de prin spitale.
Ca să exemplific urmările melteniei cronice, vă prezint mai jos cazul unei prietene, foarte cunoscute în domeniul fotografiei, care a fost accidentată traversând regulamentar de către un Clint Eastwood al traficului. Sub pretextul “mă uitam la un taximetrist care făcea ceva neregulamentar și nu te-am văzut”.

image

Aici puteți să îi urati Însănătoșire Grabnică sau să vă exprimați indignarea

Genul ăsta de șoferi trebuie să înfunde pușcăria după ce le infunzi fața cel puțin pe măsura daunelor produse, asta evident, dacă nu te-a băgat deja la 2m sub pământ.

” Cruiserii de Dorobanț’ ”  sau  ” BMW-ul cu rezervorul plin și șoferul cu mațu’ gol “

image

   Sunt ăia care îți dau mesaje pe Facebook la modul ” Cf? Te scot la o țigară? Te iau eu cu mașina :* :* “, mașina fiind, de obicei, un BMW înmatriculat în Bulgaria iar țigara ultima din singurul pachet cumpărat după ce a făcut plinul mașinii. Dacă nu operează pe Facebook, că deh… traficul de internet costă, o să îți dea ture, ca un câine înfometat prin centrul vechi…doar-doar sa-l bagi în seamă sau să te bagi în mașină.
  Partea tristă, sau bună (cine se aseamănă, se adună) este că le merge așa, pentru că sunt destule fripturiste care au impresia că pula are gust mai bun în BMW, și pun botu’, la propriu.
  Caz real: Un tip care își spăla Porsche-ul în fața blocului cu găleata, pentru că “nu am bani si de spălătorie, coane, am alimentat azi”, dar stati,prostia se intensifica…El spăla mașina în timp ca ploua.

image

Șoferul “2m accelerație sau frână pe bătătură”

   De obcei e imbecilul care se grăbește să ajungă la destinația X , cu sau fără un om pe parbriz. Vede că are un cârnat de mașini în fața lui, dar el totuși accelerează 2 m si frâna lui este bara mașinii din față.
   În rarele ocazii când te lasă să traversezi, regulamentar, are grijă sa-ti “fure inima” punând o frână, aproape călcându-te pe bătături. Eventual, te mai și înjură că vrei să treci.

image

Bonus:
Șoferii de RATB, care cred ca au cartofi in  autobuz si nu oameni, sau “intri pe ușă, ieși prin geam” de la frânele roller-coaster.
Șoferii care “si-au luat stradă”, sau aia care parchează pe trotuar, eventual pe pisa bicicliștilor.

image

Muie, mă! Să nu vă ia palpitațiile la corazon când vă dau cu cheia pe mașină.

Advertisements

3 thoughts on “Volanul este arma…Dacă ești șofer de duminică “Schumacherist”.

  1. Hey ‘puddycat’ , referitor la treaba cu parcarea pe trotuar, tin sa iti spun ca na, e ok, avand in vedere ca locurile de parcare sunt henţ. Avand in vedere ca intotdeauna mai exista un dar, ar putea sa lase 30 cm sa treaca si pietonii. Btw. sunt si sofer si peugeot-ist 😉

    Like

    • nu e ok, boss andrei, asa cu ok-uri deastea trecem limita la orice lucru.. cate putin cate putin.. ce are? las ca parchez masina pe jumate de trotuar.. sau, stationez pe jumate de banda, ca doar mai este o banda si ma pot ocolii ceilalti soferi… si tot felul de exemple din astea… asa ca eu nu cred ca e ok!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s