“Revoluție”, nu “Evoluție


​Un studiu realizat in Islanda a cercetat evoluția inteligenței între generații, ceva cu corelația dintre genetică şi educație. Și le-a dat cu minus. Adică generațiile mai tinere şi aşa-zis mai educate s-au dovedit a avea un IQ mai mic decât părinții şi bunicii lor. În sensul că genele ‘dedicate’ educației sunt mai puține. 

În traducere liberă, degeaba bagi “knowledge” cu furca, pentru că nu ai unde. E şi impactul tehnologiei, creierul adaptându-se (rapid, trust me!) proceselor mai uşoare de acomodare cu tehnologia. Interesant e că studiul a arătat că cei cu gene mai multe dedicate educației nu prea mai fac copii. Deci, selecția naturală funcționează, împotriva speciei! Ştați liniştiți, la dinozauri, de pildă, a funcționat bine. Şi la ce le-a folosit? :))

Acuma, eu nu spun că s-ar verifica şi la noi in România, mediul de trai e important, dar cine ştie, poate ar trebui să ne-ntrebăm. 

Bine, ar trebui să forțăm puțin ipoteza cum că noi, generațiile mai tinere, am avut mai mult acces la educație. Nu prea. Si consecințele…analfabetism funcțional 40%, fară IYI. Ala nu se studiază, că nu e corect politic. 😛

Puteți citi mai multe de la sursa

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s