Când te vezi Sun Tzu, da’ îți iei doar Shu-Thu.

Începem articolul cu un citat de la sursă, adică Digi24: 

Dragoș Pătraru: “Să-l aperi pe Iohannis acum e ca și cum ai susține că gândacii sunt ok în spitale, pentru că există mulți șobolani.”

La o zi dupa ce a pierdut procesul și casa, necuvenită, la Curtea de Apel Pitesti, Klaus Iohannis vrea NORMALIZARE cu penalii de la PSD… După ce deja pierduse războiul politic cu Guvernul, Parlamentul, dar și Curtea Constituțională.

Adevăru’ este ca Nea’ Klaus Iohannis și-a urmarit doar un scop strict personal, acela de a mai câstiga încă un mandat de președinte, pe modelul pus in practică și de Traian Băsescu: intrarea in opoziție totală față de PSD, tocarea măruntă a oricărui act de guvernare și finalmente, polarizarea votului anti-PSD, mai mare de 50%, statistic, pentru alegerile din 2019! 

Am spus, deloc propagandistic, ci prin analizele pe care le-am făcut in mod rațional, încă din decembrie, după ce PSD a câștigat alegerile parlamentare, că așa se va întâmpla. Am tot zis că Iohannis are o strategie greșită și va pierde războiul. Cu sau fără procesul cu casa si falsurile denunțate de către judecători. Pentru ca Iohannis nu avea si nici nu mai poate avea o structură politică de sprijin, odată cu colapsul PNL si al fostei guvernări Ciolos, în ochii opiniei publice. Pe de altă parte, avem in față măsurile, de mare impact social, ale PSD-ului (creșteri salariale, scăderi de taxe și impozite).

Ieri, cu un rictus festiv, Iohannis l-a salutat pe Dragnea la numirea noilor ministri, cerând, învins, “pace“! O va primi? Mă îndoiesc. Sunt semne că Grindeanu și Dragnea vor anula hotărârile de Guvern ale lui Ciolos, prin care urma să se cumpere armament de 4 miliarde de euro de la olandezi și nemți, probabil în favoarea SUA. Nici garda pretoriană a lui Soroș nu se simte prea bine, nici în America, nici pe la Palatul Cotroceni. Iar Hellvig văd că nu merge la bilanțul DNA, retrăgând SRI din afacerea cu “penalii”, rezervată celui care “poate” (Președintelui), de pe timpul lui Băsescu. Nici ambasadorul SUA, pus de Obama si democrați, perdanți în alegerile din America, nu cred că se mai simte așa de bine, împreună cu cel din Macedonia.

Toate aceste lucruri erau previzibile, după ce Trump a câștigat alegerile. Analizele mele au fost corecte. Ce dracu de consilieri are Iohannis? De la el nu am așteptări, e profesor de fizică si nici nu a mai dat meditații cam de multișor… GHINION!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s