Cât de ticăloasă poate fi presa “quality” ?

Mai întâi, despre Hotnews și un gingaș lobby pro-înarmare, pe bani europeni.

Va amintiți de scandalul ordonanței de Guvern prin care Julien Ciolos aproba achiziția de corvete olandeze, la preț dublu față de cel plătit de indonezieni pentru achiziții similare, dar fără licitație publică si fără aprobarea Parlamentului, pentru un contract mai mare de 100 milioane euro? 

*pauză de respiro*

 Ei bine, după ce au tăcut in păpușoi, Tăpălabă et company se decid să-l spele pe Julien și comit o minunăție de articol, din care rezultă ca bietul contract e “in aer”… pentru că Parlamentul nu catadicsește să-l aprobe. Iată pasajul relevant:

“Costul întregului program a fost estimat la circa 1.6 miliarde de euro (inclusiv TVA) și presupune, dincolo de construcția propriu-zisă a navelor, si achiziția munițiilor, suportul logistic inițial, instruirea echipajelor, dar și colaborarea șantierul la modernizarea altor nave, precum si elemente de offset. Guvernul a decis prin HG procedura pentru achiziția corvetelor, dar așteaptă aprobarea Parlamentului pentru demararea oricărui contract. Guvernul a ales corvetele Damen după un studiu in care au fost luate în considerare mai multe variante (detalii aici) și a decis inițierea unei proceduri de achiziție diferită de o licitație publică în conformitate cu legislația la nivel european care permite statelor să realizeze astfel de achiziții pe domeniul militar.   

Practic, HG-ul adoptat de Guvern nu reprezintă un contract semnat sau măcar aprobat, ci stabilește doar condițiile și liniile mari în care un astfel de contract poate fi semnat între statul român si compania vizată. Inițierea achiziției publice are loc abia după aprobarea din partea Parlamentului”.

Interesant de remarcat, articolul are o steluță pe final, care ne atrage atenția că este subvenționat de “un program al UE”. Deci pe bani europeni se militează pentru achiziții de armament? Peste capul Parlamentului, eventual?http://mobile.hotnews.ro/stire/21624906

Un alt exemplu clasic de “fake news” de la Gândul: 

Vedeți voi știrea aia cu Olguta, care ar fi divorțat, etc? Dacă dai click o să te trimită la o parodie de pe site-ul Gândul, aia despre aducerea copiilor la manifestații publice (textul monologului curge sub captura video, deci puteți citi repede despre ce bate campii Tetelu)…
Dar nici vorbă de divorțul Olgutei, e doar un cârlig nerușinat. Hai, deontologilor, raportați Gândul, că oricum e un site de propagandă.

Revista Vice, gândită pe mentalitatea tefelistului universal, are o secțiune dedicată comunității LGBT. Secțiune în care apar tot felul de idei interesante, precum observația că “rata sinuciderilor printre adolescenții din America a scăzut după legalizarea casatoriilor gay”. Arunc o privire pe comitetul redacțional, hopa… pe cine descopăr coordonator? Pe amicul Bejan, locotenentul lui Turturica la România Liberă, înainte de demisia șefului, in prezent mare agregator de știri la Romania Curata (de Bejan e vorba, Turturica si-a luat mare parte din restul echipei si dă lumina nației de la Digi 24, alta oficină a propagandei tefeliste).
Ce mică e lumea si cât de bine se integrează în ea oamenii “valoroși”.

O veste bună pentru amatorii de propagandă: NASA a descoperit planete locuibile la o azvârlitură de băț (40 de ani lumină).

Eu cred că în România si chiar pe planetă, după alegerea lui Trump si după Brexit, nu se mai poate locui și respira decent. Nu mai există moralitate, nu mai există “prințipuri” și valori. Poate va cumpăra Soros o planetă, din astea nou descoperite, ca să plecați din sistemul nostru solar corupt, plus că acolo nici nu sunt “fake news”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s