Cum îi afectează pe cei din jur “boala tatuajelor”

Tatuajele sunt o boală grea, costisitoare și în cazurile fericite, foarte estetică.

Cine are cel puțin un tatuaj, înțelege de ce spun că dai in “boala tatuajelor”. Cine neagă asta, sau susține că “un tatuaj îmi ajunge!”, clar nu l-a făcut încă…sau a fost bătut cu dalta. Exemplu:

Să vedem cum sunt afectați cei din jur de boala ta, foarte contagioasă, de altfel:

  • Țin morțiș să-ți amintească, sau mai rău, să te întrebe “Știi că e permanent, nu???” *în unele cazuri nefericite, chiar e de inteles întrebarea*
  • Când se uită la tatuajul tău, trebuie NEAPĂRAT să-l și atingă, nu ar fi neapărat o problema…dacă nu l-ar atinge FIX când este “fresh”.
  • Te interoghează cu privire la semnificația lor; în unele cazuri, o pană, este o pană. Da’ pentru mulți oameni, tatuajele au o simbolistică și un mesaj personal, unii nu vor să îți explice drama vieții lor, alții îți vor spune că “această pană mi-a salvat viața!!”
  • Dacă dai tot peste tatuați, mulți vor începe să-ți arate, sau chiar să-si COMPARE, tatuajele. Fiind un lucru de gust, strict personal și artistic, nu e “de bine” să faci asta, așteaptă întrebarea lui.
  • Îți vor spune  “am și eu un prieten csre tatueaza, nu vrei sa mergi la el? 🙂 “. Nu, aviz amatorilor, artistul trebuie să ți-l alegi singur, după mai multe criterii…nu “după ureche”. (Revin la punctul acesta)
  • Te întreabă “când îți mai faci??”, plm…Când ai o idee care merită locul de cinste, pe corpul tau.  
  • Ești privit la fel cum sunt priviti PSD-istii, la muncă, în cazul în care te-au acceptat acolo, în stadiul “terminal de tatuaje”.
  • Te căinează părinții că 
  • “EU TE-AM FĂCUT ȘI TU TE-AI MUTILAT :((“

Acum, după ce am vorbit în linii mari despre această “carantină” a tatuaților, putem aprofunda anumite probleme.Da, tatuajul este permanent, totodată tatuajul poate fi acoperit, sau scos…cu anumite riscuri. Deci este de preferat să nu te lasi influentat de “trendul X sau Y”, în materie de tatuaje. Acestea nu sunt un accesoriu, sau feșăn și nu ar trebui să-ți devalorizezi corpul, sau tatuajele.

Găsește-ți un artist experimentat, răbdător și priceput în domeniul si tipul de tatuaje dorit, nu căuta un artist după criteriul “cel mai ieftin, cel mai bun”. Strângi din buci, “faci foamea” în materie de clubăreală și te duci la un salon și la un artist bun.

Verifică de n ori design-ul și stencil-ul tatuajului, înainte să îl bați, altfel ajungi să ragreți:

“Ai grije” de el, foarte mulți oameni ajung să le dea artiștilor în cap cu tatuajul, pentru că nu au avut grijă de el, vedeți aici cum.

Asigură-te că zona aleasă pentru tatuaj, se pupă cu tatuajul și este o zonă “favorabilă”, pentru că vei atrage atentia asupra ei. Adică nu-ți face un penis pe frunte, sau pe penis, iluzia optică se simte 🙂

Gândește-te de n ori la ce și cât de mult îți dorești să ai pe piele, forever. Adică nu ar fi o idee minunată să-ti tatuezi numele fiecărui iubit/ă, poți opta pentru un “couple tattoo” simbolic pentru voi si original. 

Eu voi sărbători al 15-lea tatuaj, din seria de creatii proprii, săptămâna viitoare și tot pot spune că am regretat și acoperit două. Unul nu a iesit “ca pe hârtie”, lucru normal de altfel, celălalt a devenit “kitschos” după o vârstă, tocmai pentru că l-am făcut ca pe un moft trendy. 

Dovada vie că tatuajele sunt o boală, cu manifestare de la primu’, sunt chiar eu, cu prea multe idei și simboluri imprimate pe piele…în mai putin de 5 ani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s