De ce femeile au viața mai ușoară

În primul rând o să incep cu o concluzie la care am ajuns, după ce m-am tot exprimat pe teme normale, care au ajuns să fie considerate “controversate”

Nu ești “oprimat” când auzi niște cuvinte, așa-zise “triggering”, ci când nu te mai poți exprima liber, de frică să nu spargi globul de cristal în care stau oamenii.

De-a lungul timpului, am dat peste tot felul de specimene bipede de sex FEMININ, pentru că oricât ar încerca tumblriștii, există doar sexul feminin și masculin. (Puține cazuri cu ambele) 

Unul dintre aceste specimene, bloggăriță desigur, mi-a spus că-s “misogină”, da, există așa ceva. De ce? Pentru că i-am spus să nu mai facă apologia stilului de viață nesănătos și că discrimineaza femeile supraponderale care chiar își iau sănătatea în serios.

Acu’ putem intra “în pâine” și voi explica de ce femeile au o viață mai ușoară: 

  1. Esteticul – este foarte bine știut că femeile au n opțiuni pentru îmbunătățirea fizicului. De la machiaj, la îmbrăcăminte și lenjerie, operații estetice, accesorii feșăn, extensii de păr și vopsitul părului. Unele dintre aceste opțiuni sunt contestabile și scumpe.
  2. Delăsarea – cu toate aceste opțiuni, menționate mai sus, femeile aleg să “mascheze”, în loc să îmbunătățească. De-a lungul timpului, am primit mesaje și întrebări legate de fitness și nutritie, de la femei și de la bărbati. I-am raspuns fiecăruia în parte, detaliat și personalizat, în funcție de informatiile oferite și cerute. După o perioadă, singurele persoane care au și aplicat sfaturile mele, care au dorit să aprofundeze anumite subiecte, au fost bărbații…fiecare după timpul și puterile sale. Femeile căzând în capcana “complacenței”, capcana lu’ “las’, că merge și așa”. Aceasta creată chiar de bărbații care, prin disperarea lor nejustificată, ajung să accepte o femeie falsă, care ascunde și nu dorește să se îmbunătățească. (Voi reveni la acest punct mai jos, este foarte interesant de observat abordarea diferită a celor doua sexe.)
  3. Comparația absurdă – femeilor le place să se compare cu bărbații, neacceptând diferențele biologice, dar doar când le convine. Femeia vrea job-ul tău, indiferent de capabilitățile ei. Sigur, toți visăm la job-ul X, da’ trebuie să mai si prestăm. Femeia care face sport este privită mai bine, decât bărbatul care face sport, deși nu va avea performantele fizice ale unui bărbat. Femeia vrea carieră, nu familie, astfel bărbatul ajunge subjugat treburilor casnice, în loc să existe un echilibru în familie și îndatoririle fiecărui membru. Femeia vrea posturi politice și decizionale, vrea să țină în mână ei viața unui om, deși o dată pe lună “i se pune pata”. Desigur, dacă o femeie dovedește că are capabilitățile necesare pentru un astfel de job, este excelent și foarte rar. Dar aceste femei nu au blogguri, în care spun că li se cuvine X, sau că sunt “oprimate”…pentru că au de muncă.
  4. Victimizarea – bărbații se plâng mai mult decât femeile, ceea ce e înduioșător și specific sexului. Pe când femeile, se victimizează și aruncă ușor cuvinte de tipul “m-a abuzat”, “m-a violat”, “nu mă vor pentru că sunt femeie”, “nu mă vrea pentru că sunt grasă/slabă”. Astfel creează o imagine proasta și discreditează victimele reale, scăzându-le credibilitatea. Poate ar trebui să se auto analizeze și să vadă că nu toate lucrurile rele pornesc de la sex, sau de la aspect, ci de la un caracter de cacao.
  5. Discriminarea pozitiva – oricât mi-aș dori sa nu fie așa, femeile au multe beneficii, doar prin nastere. În autobuz sunt șanse mai mari să prinzi un loc, dacă esti femeie. Ajutor la muncă primești sigur, chiar si in corporațiile de hiene. Ai jignit un bărbat? Faci glume proaste? Nu-ți face griji, tu nu o să îți iei una în mufă. Dacă arăți și bine, lumea e a ta, mai ales când atât ti-a inoculat mă-ta în cap; “Ai pizda între craci, lumea e a ta!”

Vorbeam mai sus despre delăsare și cum bărbații sunt înșiși responsabili de această virulență a “feminismului”. Apropo, ceea ce vedem acum, absurditățile cerute și spuse, discriminarea bărbaților, deja se numește “feminazism”, nu feminism. Eu sunt o feministă și nu pot fi de acord cu orice tip de discriminare, nu pot să mă alatur acestui val de a trata femeile ca pe oameni cu nevoi speciale, în defavoarea bărbaților. Faptul că ele sunt atât de vocale și scelerate, este pentru că bărbații le acceptă așa. După cum ziceam, dacă arată bine, dar are caracterul și feminitatea unui salaor, nu mai contează, bărbatu’ o ia așa, ca trofeu. 

Nu știu dacă ați observat, da’ în 2017 vedem multe relații în care femeia abuzează bărbatul, psihologic. Cine spune că abuzul fizic este mult mai rău decât abuzul psihologic, clar nu a avut parte de o relație “toxică”, în care unul îl terorizează pe celălalt. Chiar am citit un articol despre o tipă care i-a refuzat prietenului dorința de a-si lua un PS4. Discuția a fost surprinsă în metrou, de către autor, fără motivație, doar un repetat “NU”. Bărbații acceptă asta, acceptă lipsa de comunicare, fie din comoditate, fie pe ideea că “arată bine”, fie că nu se gândesc cum va evolua o astfel de femeie, pe termen lung.


Astfel ajungem la punctul cu delăsarea: Ai luat-o, e mișto, ți-a pus un copil în cârcă, “crește-l, e al tău!”, s-a îngrășat, se îmbracă la fel ca hobo-ul de la colț, ajungi să-ți fie silă de ea și complacenta ei, la un moment dat îi scapi una-două și uite asa intrii într-un cerc vicios de abuz.
O femeie care refuză ideea de evoluție, de toleranță, de îmbunătățire și se axează doar pe fizic, nu e o femeie de mare angajament. O femeie care are așteptări absurde de la un bărbat și promovează ideea de “bărbat fatal”, cu pătrățele, bani, mașină, este la fel de rea ca bărbatul care vrea nevastă “modeală”. Femeile acuză aceste așteptări nerealiste la bărbati, dar le practică și ele. 

Am o mare problema cu femeile care promovează un stil de viața și o mentalitate nesănătoasă, drept “body positivity and acceptance”. Inteleg ideea din spatele mișcării ăsteia, că fizicul este efemer și în plan secund, dar nu cand sfătuiești femeile să se complacă, să stagneze și să le dea cu piciorul oamenilor care le refuză, pentru că “e vina lor, nu a ta!!”. 

Nu te poți numi feministă, dacă tu vrei privilegii gratuite, în defavoarea altora. Nu ești feministă, dacă te lepezi de feminitate și îndatoririle femeiești, sub pretextul “emancipării”.  Nu ești o femeie de calitate, dacă singura ta preocupare este esteticul tau și al altora.

În general, femeile de această factură sunt cel mai rău lucru care li se poate întâmpla femeilor, da’ și bărbaților: Pentru că discreditează femeile, realmente, de succes și le lasă un gust amar bărbaților cu care umblă. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s