E un semn bun dacă o recunoști pe stradă, când e nemachiată

Nu, nu este un articol de make-up tutorial, nici de make-up hatereală, ci voi explica viziunea mea  și efectul psihologic al machiajului.

Văd, din ce în ce mai des, femei și mai ales bărbați, care hateresc femeile care se machiază excesiv. Pot intelege revolta împotriva machiajului, pana la un punct,  când deja o dăm în ipocrizie, sau nu cunoaștem toate datele problemei.

Deci, avem mai multe tipuri de femei și păreri despre make-up:

  • Femeia care se machiază pentru că e pasionată și știe cum si când s-o facă, încât să nu arate ca un clown, care tocmai și-a îmbibat fața în Spor. Eu apreciez tipele care știu cum să aplice fiecare din cele 1000 de produse și au produs final mișto. De obicei, tipele astea fac și tutorialele despre care vorbeam, din care tot nu prind nimic.

  • Femeia care se machiază prost și mult. Genul ăsta e cel mai periculos, pentru că nu iese nici până la pâine, fără să arate ca un caloian, iar la piscină stă pe bară, ca să nu-si strice “opera”… desi, poate arată bine nemachiată. Machiajul complex NU e pentru toată lumea.
  • Femeia care nu se machiază zilnic și de obicei se machiază minimal. Sigur, pot fi mai multe motive pentru asta, ori nu au timp și nu se pricep, ori sunt confortabile cu apariția lor fara machiaj. 
  • Femeile care ascund, în loc să trateze tenul cu probleme. La acest punct voi reveni, pentru că asta este problema reală a multor femei, în ceea ce privește machiaju’ și “trust issues-urile” bărbaților.
  • Femeia super confident (sau forțată de împrejurări, de ex: sportivă), care nu se machiază deloc și are un ten perfect. Foarte puține cazuri și foarte norocoase!

“Arăți foarte bine nemachiată, de ce te mai machiezi?!?!”

E o întrebare la care fiecare femeie va răspunde diferit, primul gen despre care am vorbit, va spune “Pentru că pot!”, altele vor spune că nu au destulă încredere în ele, iar restul vor da vina pe bărbați, pentru că lor le plac “smăcuitele”. Adevărul este undeva la mijloc, cate puțin din fiecare răspuns. Majoritatea femeilor sunt speriate de reacția bărbaților, când le vor vedea fără CONTUR și 3CULORI PE PLEOAPĂ. Îi subestimati pe bărbați, stimate doamne, mai ales pe cei care au stat destul pe langa mamă/soră/alte femei. Un tip care nu mai e virgin de câțiva ani și a stat ceva timp cu o femeie, își va explica singur cum stă treaba cu machiajul, te va aprecia când te chinui să te machiezi, da’ mai ales când esti naturală și va stii deja că you don’t “wake up like this”. 

Există și bărbați care sunt “șocați” să afle că tipele arată diferit (natural), fără machiaj. Cu toată dragostea, e fix vina lor că se trezesc langa femei care dorm 5 ore, din care 2 le petrec făcându-și machiaju’, înainte să se trezească nenea. 

Acu’ să vorbim despre “tencuială”; și vorbesc din perspectiva unei femei care a avut acnee nasoală, când era pe antidepresive. Primul lucru pe care mi l-a spus dermatologu’ “FARA MACHIAJ, POFTIM TRATAMENTUL, TE POȚI MACHIA DUPĂ2-3 LUNI DE TRATAMENT”, am simțit că a căzut casa pe mine.”Cum să ies din casă nemachiată?? Așa, buboasă ?? “. În prima săptămână încercam să acopar toate bubitele cu fond de ten, se accentuau și mai tare, până la urmă mi-am adunat curajul; timp de 2 luni, oribile, am urmat tratamentul și mergeam pe stradă nemachiată, arătând ca un cur de babuin. Țin să vă spun că eram privită normal, sau chiar admirativ și într-un fel m-a ajutat să-mi accept naturalețea, cu bune si cu rele. De atunci, încerc să evit produsele de make-up, mă limitez la BB Cream, sau fond de ten și eyeliner, da’ încerc să stau cât mai mult timp nemachiată, pentru a-mi liniști tenul, deja sensibilos. Fac parte din categoria femeilor care arată cam la fel de “nasol”, cu și fără machiaj și care nu poate/nu știe să își contureze fața, să blenduiască nujtu’ câte culori. Da’ în sinea mea, le apreciez pe femeile care reușesc și cărora le permite tenul să facă asta. Fac parte din categoria “ghinionistelor” care se întâlnesc (si sunt recunoscute) cu oamenii de pe Facebook fix când sunt nemachiate. So far am auzit numai de bine 🙂

Observ cu îngrijorare, că femeile au luat-o razna cu machiajul, în ultima vreme. De la conturatul pometilor, am ajuns la conturatul decolteului, abdomenului, brațelor și picioarelor: în acest video veți vedea despre ce vorbesc. În aceste cazuri și in cazurile femeilor care nu vor să se trateze, ci să se ascundă, le dau dreptate bărbaților, pentru că denotă niște probleme mult mai adânci decât acneea. Mai exact, problema cu încrederea în sine, care generează frustrări și tulburări comportamentale
Tipelor, acceptati-vă cum v-a lăsat Dumniezo’, dacă tot vă machiați “pentru voi, nu pentru bărbați”, atunci demachiati-vă tot pentru voi înșivă, atât pentru a întări încrederea în sine, cât și pentru a lăsa tenu’ să respire. 

Tipilor, nu mai judecați femeile care se machiază, este alegerea lor și plăcerea lor, în multe cazuri. Nu le veți determina să umble naturale cu amenințări, din contră. Mai bine aveți grijă cu CE FEL de femei umblati, ca să nu ajungeți să le mai judecați pe toate la fel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s